Idag spenderade vi förmiddagen inne i stan för att köpa skor till Nicolai (som vuxit ur de mesta under sommaren) samt gå förbi saluhallarna för att titta på fiskutbudet. Det blev ingen fisk men vi ville göra något gott till middag eftersom farfar kommit på besök fr Örebro. Så vi slängde ihop en fantastisk middag som uppskattades av alla.

Tomatsoppa med smetana.

Zuccinibiffar på en bädd av grönsaker och sås.

När vi får möjlighet att laga mat i lugn och ro så är det som ren terapi för mig, här låter jag fantasin, råvarorna och mina sinnen styra vad det blir till middag. Jag och D har hittat ett gemensamt intresse som ger så mycket glädje. För mat är kärlek.


// Janice


När det kommer till mat så har våra barn 3 gemensamma nämnare, och det är pasta, pannkakor och köttbullar. Vi har liksom fastnat där under en period men som tur är så börjar intresset för grönsaker och råvaror i allmänhet bli större. Det är lätt att hamna i samma korv och köttbulleträsk när tiden inte räcker till och barnen skriker att de är hungriga. Redan för 15 min sen.


Nicolai har alltid gillat chokladmjölk men den man köper i affären innehåller så mycket socker. Just socker försöker vi dra ner på efter alla glassar och fika pauser i sommar. Så jag gjorde en nyttigare variant på endast 3 ingredienser. Lantmjölk, banan och kakao. 

Han älskar denna minst lika mycket!


// JaniceNu är vi hemma i Sverige igen. Vi landade på Arlanda igår kväll så vi var hemma vid 21 tiden. Väldigt konstigt att vara hemma igen efter så många veckor hemifrån denna sommar. Men det har varit välbehövligt och nödvändigt för mig att komma bort från vardagen och all stress. Mycket nya insikter och funderingar på livet.

Idag gick vi förbi förskolan och hälsade på så att barnen får en "slow start" och sen var vi här utanför på gården och lekte en stund. Nico passade på att rensa de sista vinbären och sen tittade vi på alla tomater fr våra plantor. De blir en riktigt fin skörd i år tack vare värmen i sommar. 

// Janice