Just nu är det full rulle i vårat kök! Vi brukar se till att laga rätt mycket mat under måndagar för att slippa göra det under veckodagarna. Det blir dessutom ett sätt för oss att ha egen tid tillsammans. Vi försöker att leva hälsosamt genom att äta ekologiskt, produkter som är i säsong och som inte färdats 100.000 mil för att hamna på ens tallrik. Vi gör dessutom mycket av våran mat från grunden, alltså inget halvfabrikat då det tyvärr är mycket konserveringsmedel i de flesta livsmedel idag.
 
 
 
 

 
Vi försöker att hoppa över så mycket kött som möjligt för att bidra till en hållbar miljö och utveckling. Visste ni att kött produktionen orsakar större utsläpp av växthusgaser än transportsektorn?! Våra dagliga val gör avtryck, inte bara på miljön men också för hur våra kroppar mår.
 
 
// Janice
Vilken vacker dag, solen sken och det var sådär lagom kallt ute. Efter att ha legat hemma i nästan en vecka så var det riktigt välkommet att få komma ut och känna solen bränna i ansiktet. Även om jag inte hade ork att gå på någon långpromenad så fick jag min dos av sol och frisk luft.
 
 
 
 
 
Efter en jätte kort promenad ute på isen så åkte vi in till stan och käkade sushi innan vi åkte tillbaka hem igen. Jag känner mig fortfarande svag och behöver spara på mina krafter. Vad har ni gjort denna fantastiska Söndag?
 
 
// Janice
Jag har äntligen tagit mig ur min sjukdomskoma, har varit sjuk större delen av veckan och inte orkat göra något annat än att ligga under täcket och kolla på tv. Det är tur att man har en man som tar hand om en. När jag vaknade imorse så kände jag mig mycket bättre så vi gjorde i ordning en riktigt lyx frukost.
 
 
 
 
Pannkakor med sylt och grädde, mangoshake och honungsmelon. Ibland får man lyxa till det även om det är sällan man orkar göra något avancerat på morgonen. Vi använde våran mixer för att göra smeten, så det gick otroligt fort och så blev smeten riktigt slät. Jag hatar när det blir kvar massa mjölklumpar. Nu ska vi åka in till stan, att sitta instängd en hel vecka får en att klättra på väggarna och imorgon är det dags att ta igen en veckas arbete.
 
 
// Janice