Något som jag älskar med min karl är att man aldrig vet vilka äventyr som man får följa med på. Jag har alltid varit relativt spontan (enligt mig själv) men D slår mig med hästlängder. Vi kom precis hem från ett spontant kvällsdopp, till och med jag badade trots att jag är en badkruka.

Nu tänkte vi mysa med lite kvällsfika innan det är dags för Jon Blund! Natti natti..


// Janne
Vilken underbar dag! Det har varit så skönt med värme och sol. Försöker verkligen att hålla mig från att beklaga mig över värmen eftersom att den är så sällsynt nu för tiden, i midsommar hade vi ju rätt tråkigt väder då det kom en hel del skurar. Tidigare idag var jag hos läkaren, ser ut som att jag har lågt blodtryck så jag måste dricka mycket mer vatten framöver. Det kanske kan förklara min yrsel som jag haft den senaste månaden. Dock vaknade jag med ont i halsen i morse så jag hoppas att jag inte blir sjuk, men med mitt immunförsvar så skulle jag inte bli förvånad om det blev så.Jag längtar tillbaka till landet och jag tror att jag och D har bestämt oss för att flytta fram utlands semestern till hösten när det börjar bli lite kallare och mörkare istället. Då fyller även D 30 år, så jag ska nog överraska honom med något roligt!


// Janne
Jag lagade precis en sån god lax rätt och tänkte att jag skulle dela med mig av mitt egna påhittade recept! De flesta ingredienserna var rester kvar från i Midsommar, så har man en livlig fantasi kan man laga otroligt god mat.Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Lägg laxen i en ugnsäkerform, vi hade 4 bitar i frysen som jag tinade upp.
  3. Blanda en halv burk lätt creme fraische, en halv hackad röd lök, dill och röd pesto. Lägg blandningen på laxen så att den täcks helt och hållet.
  4. När ugnen har blivit tillräckligt varm så sätter ni in laxen i c:a 25 min.
Jag improviserade med salladen och sedan stekte jag färsk potatisen som blivit över från i midsommar, med lite squash, vitlök, rödlök och dill. Rätten blev såååå god! Den följer även en röd tråd som gör att rätten både blir god och nyttig. Kolla vad ni har kvar i kylskåpet och improvisera fram något gott ni med!


// Janne