Under jullovet så fick vi ett erbjudande om att åka på kryssning till Helsingfors med barnen. Resten av familjen blev också sugna att åka så vi blev till slut ett litet gäng. Som barn så växte jag och min bror upp på dessa båtar och det är fint att vi kan föra över den traditionen till våra barn. Vi ville hitta på något kul i Helsingfors för sist vi var där så var Valentina bara 5v och då kunde vi aldrig riktigt njuta av staden, så vi bokade in en utflykt till Sealife akvarium. Vi åkte först spårvagn genom Helsingfors (något barnen verkligen tyckte var kul), var sedan några timmar på sealife och sen promenerade vi tillbaka in till city och då deckade båda barnen i vagnen så jag och Denis satte oss på ett cafe inne i stan och myste.
 
 
 
 
 
 
 
Väl tillbaka på båten så åt vi fantastisk god mat, lekte i barnrummet, dansade på barndiscot en stund och sen somnade barnen för natten tillsammans med mormor så jag och D fick lite egen tid. Vi hade två fantastiska dagar ombord och en halv dag i land. Det var verkligen en perfekt mini semester att avsluta jullovet på. Vi brukar alltid åka båt i samband med att farfar fyller år så nästa resa kommer att gå till Riga (varit i Helsingfors och Tallin tidigare), då kör vi samma upplägg med två nätter ombord och en halv dag i land. 
 
 
// Janice
 
Familj, Finland, Livetmedbarn, Resor, barn, Äventyr,
Är ni lika sega som vi är? Vi kom hem runt 02 tiden i natt efter att jag kört hem från min moster och morbror i Hallunda. Vi åt en otroligt god 3-rätters middag och hade lite paketöppning då barnen hade lite försenade julklappar att öppna. De var dock mest förtjusta i all uppmärksamhet de fick av både morföräldrar och min moster och hennes man. Nicolai somnade i soffan 20 min före tolvslaget men Valentina var klarvaken och var helt fascinerad av alla fyrverkerier.
 
'Vi försökte få till en bra familjebild men de flesta såg ut som den här. Livet med barn. 
 
Det här var den bästa vi fick till.
 
Jag har inte insett hur "rödhårig" Valentina är men det syns mer och mer nu när hon börjar få lite hår.
 
Idag ska vi bara ta det lungt och som tur är så sover våra barn fortfarande middag så vi passar på att ta igen lite sömn från i natt. Vad ska ni hitta på? Blir det några aktiviteter eller är det soffan som gäller?
 
 
// Janice
Familj, Fest, Livetmedbarn, Mamma, Nicolai, Nyår, Valentina,