När vi var i Filippinerna så upptäckte Nicolai en förkärlek för bollar och speciellt för biljard. Vart vi än gick så såg han runda figurer och sa "bool" eller "bola" (på tagalog). Det var otroligt lätt att underhålla honom för det enda som behövdes var en boll som han kunde kasta eller skjuta på. Nu när vi har kommit hem så är hans boll-kärlek ännu "värre", här hemma är det bara bollar som gäller så alla hans andra leksaker ligger orörda i en låda. Dessutom så finns det stora "boll statyer" runt om i Solna så ni kan ju tänka er hur det blir varje gång vi passerar en stor fotboll. Älskade barn! Förutom den här boll fascinationen så har vi upptäckt att han är rätt arg på mig när jag kommer hem efter jobbet, han förstår ju inte varför mamma är borta hela dagen och bara är hemma någon timme innan det är dags att lägga sig. Han är ju van att ha båda sina föräldrar med sig hela tiden.
 
Jag förstår inte hur man ska kunna kombinera arbetslivet med familjelivet på ett bra sätt? För nu kommer jag hem runt 18-19 tiden varje dag och då hinner jag i princip bara äta middag själv och sen leka en liten stund innan det är dags för honom att lägga sig. Dock känns det jätte bra att D får vara hemma med Nicolai i några månader, de har verkligen kommit varandra närmare efter en period av "mammighet".
 
 
// Janice
Arbete, Familj, Livet, Nicolai, Pappa,
Igår arbetade jag min första arbetsdag på 1 år och 7 mån. Ni kan ju tänka er hur förvirrad jag var?! Det kändes som om jag inte gjorde eller bidrog med särskilt mycket och att jag mest frågade en massa. Det var tur att det var en "överlämningsdag" där den förra butikschefen gick igenom vad som har hänt under tiden jag varit borta från min butik. Jag hann klämma och känna på massa skor under förmiddagen och efter lunch satt jag mest inne på kontoret. Denna vecka kommer nog fortsätta i samma anda men jag kommer att spendera lite mer tid i butiken. Just nu sitter jag i min ensamhet (killarna går nog inte upp förens jag har gått till jobbet) och njuter av en chiapudding "Gino", väldigt spännande att testa lite nya smaker om man jämför med gröten som jag vanligtvis äter till frukost. Jag följde bara ett vanligt grundrecept men tog hälften gammaldagsmjölk istället för enbart kokosmjölk och allt är självklart ekologiskt. Voila!
 
 
// Janice
Arbete, Ekologiskt, Frukost, Hemmagjort, Nyttigt, frukt, mat,
Hej allihopa! Det var ett tag sen. Ni kanske undrar var vi har hållit hus? Jag har faktiskt inte haft någon lust att skriva, det har känts påtvingat och jobbigt så jag har passat på att njuta av de sista veckorna i Filippinerna. Vi kom hem förra tisdagen, helt slut efter en lång flygresa och en halvdag i Doha på lyxhotell. Det har känts så overkligt (men superskönt) att vara hemma men vi har verkligen varit trötta, kanske för att vi har haft fullt upp under veckan som har varit. I helgen hade vi besök av D föräldrar, vi hann även åka förbi en av mina närmsta vänner på en halv spontan middag och sen har vi bara försökt att komma ikapp med tiden vilket har gått sisådär om man jämför med hur det var att komma till Filippinerna.
 
Nu är klockan alldeles för tidigt, jag misstänker att min oroliga sömn beror på att jag var osäker på om väckarklockan skulle ringa för idag börjar jag jobba igen efter 1 år och 7 månader som mammaledig. Kan ni tänka er? Jag jobbar sista månaden i Stinsen och sen har jag faktiskt fått en ny butik medans jag varit bortrest, något som jag verkligen ser fram emot efter att ha varit i Stinsen i några år nu. Berättar mer om det senare för nu ska jag fixa lite frulle och hoppa in i duschen.
 
// Janice
Arbete, Familj, Livet, Mamma, Sverige, Utveckling,