Jag har varit intresserad av kost, råvaror (ekologiska) och matlagning i några år nu men kanske ännu mer sen jag fick veta att jag var gravid. Jag vill vara ett gott föredöme för min son och ge honom bra matvanor redan nu. Jag tror på en balanserad kost enligt tallriksmodellen, sen är det viktigt att välja bra råvaror för slut resultatet kan aldrig bli bra om grunden är dålig. Jag förstår mig inte på de människor som lever efter vissa dieter som t.ex. lchf och 5:2 för att gå ner i vikt. Man skadar bara kroppen genom att svälta sig själv vissa dagar, proppa i sig massa fett eller att utesluta kolhydrater. Det finns inga genvägar till en sund och frisk kropp, bara omvägar.
 
Jag tror verkligen på en varierad kost, där man drar ner på kött konsumtionen lite och äter mer baljväxter och vegetariskt. Sen är vi svenskar kända för att trycka i oss flera kilo godis/sötsaker varje år (mig inkluderat) så det är något man bör tänka på speciellt med tanke på hur mycket tillsatser som finns i just godis. Sen får man absolut inte glömma det viktigaste, och det är att röra på sig vare sig de handlar om att gå promenader eller träna på gym. Att leva hälsosamt och ha en sund, frisk och stark kropp är en livstil.
 
 
// Janice
Ekologiskt, Frukost, mat,
Vi spenderade halva natten på akuten då Nico plötsligt fick hög feber. På dagen gick det bra med lite extra närhet men efter någon timme började han bli otröstlig och stundtals gånger helt matt. Vi hade kontinuerlig kontakt med vårdguiden under dagen men till slut blev det ohållbart, vi bestämde oss för att åka in efter att vi uppmätte 40,3 graders feber efter att han fått en alvedon och skrikit otröstligt i flera timmar. Det fortsatte någon timme till på aktuen tills han fick en högre dos alvedon och han till slut somnade helt utmattad. Vi fick vänta fr 03-08 innan vi fick träffa läkaren som kunde konstatera att det var ett virus.
 
Det värsta med att vara förälder måste vara att inte kunna göra något när ens barn lider eller mår dåligt. Känslan av maktlöshet är hemsk. Nu har vi iallafall fått komma hem, Nicolai har sovit några timmar, febern har släppt och han har fått i sig lite gröt och vatten. Vi hoppas att vi slipper åka till akuten igen!!
 
 
// Janice
Bebis, Familj, Kärlek, Mamma, Nicolai,
Efter cermonin samt fotograferingen utanför kyrkan så åkte alla gäster (c:a 35st) till en lokal som vi fått hyra. Vi hade hunnit pynta och ställt i ordning två långbord innan själva cermonin men det tog ändå lite tid innan all mat var på plats. Vi bjöd på sallader (4 olika), baguetter och smörgåstårta till lunch och sedan ställde vi fram ett lika stort fikabord med cupcakes, kladdkaka, pannacotta, tropisk fruktcoctail, filippinsk riskaka, cheesecake och en frukttårta. Det var efterrätter från hela världen samlat och symboliserar vår internationella familj med nära vänner.
 
 
 
 
 
 
 
Jag vill passa på att tacka alla som var med och firade denna minnesvärda dag tillsammans med oss och tack till alla som var med och hjälpte oss med alla förberedelser. Vi valde att ha ett litet dop med endast de närmsta närvarande så ni har en speciell plats i våra hjärtan.
 
 
// Janice
 
 
 
 
 
 
 
 
Bebis, Dop, Familj, Fika, Nicolai, Vänner, lunch, mat,