Jag har ju fortfarande ont i axeln till och från, den vill liksom inte läka helt och hållet även om jag är försiktig med att lyfta och bära tungt. Så idag har jag passat på att börja träna, inte bara på grund av axeln men även för att bli starkare i kroppen. Jag har aldrig känt mig så svag som jag gör nu, jag har ofta ont i rygg, axlar och på platser som jag aldrig tänkt på förut. Det har väl med att man har en 11 kg bebis som man måste underhålla varje dag. Sen blir man ju inte direkt yngre även om det är önsketänkande.
 
Jag har tur som har en man som arbetar med just träning för han är den som verkligen uppmuntrar och peppar mig. Sen så är det han som lägger upp ett varierande träningsprogram anpassat efter mina egna förutsättningar. Idag körde jag lite axelövningar och avslutade med sit ups och plankan.
 
 
// Janice
Asien, Filippinerna, Träning,
Idag vaknade vi runt 10.30 tiden. Nicolai bestämde sig för att vara vaken 1h under natten så vi fick snällt kliva upp, det känns dock inte lika jobbigt här borta eftersom vi ofta får sova några timmar under dagen. Idag är det lite svalare, 29 grader när vi åt frukost utomhus för någon timme sedan. Vi har sakta men säkert börjat anpassa oss till både vädret och tillvaron här borta. Det känns så fantastiskt att vara tillbaka efter så många år. Jag har glömt bort hur vackert Filippinerna faktiskt är även om det finns mycket som kan förbättras och ändras. Men mycket har faktiskt hänt på 4 år, de har t.ex. byggt ut flygplatsen i Clark så den är mycket större, fräschare och modernare. 
 
 
Jag upplever även att det inte är lika mycket skräp överallt även om den biten fortfarande kan förbättras ännu mer, många bränner sitt skräp och då sprids det en stark lukt på flera mils avstånd som inte kan vara bra att andas in vaken på avstånd eller i närheten. Vi i Sverige är väldigt lata på att källsortera (och tar den saken för given) och här har de ingen möjlighet att göra det, mycket på grund av okunskap och korrupta politiker. Men som sagt så sker det förändringar även om det sker väldigt sakta.
 
 
// Janice
Asien, Bebis, Familj, Filippinerna, Livet, Nicolai, Resor, Vardag,
Nu har vi kommit fram till Filippinerna, yeeey! Vi har hunnit vara här i Filippinerna i 2 dagar nu men vi har tyvärr inget internet i huset ännu så jag har inte kunnat uppdatera er. Flygresan gick bra, Nico gjorde succé bland flygplans personalen som skulle gulla och leka med honom. Han sov dock väldigt dåligt och väcktes av allt ljud så det resultera i att han var rätt grinig under de sista flygtimmarna. Han sov dock bort nästan hela den första dagen och natten så det tog nog mer på krafterna än vad vi trodde.
 
Första dagen så åkte vi till ett shoppingcentrum för att köpa vagn och potta (Nico har redan vant sig att göra nr 2 i pottan) och idag har vi bara tagit det lugnt. Nico sover otroligt bra här borta så vi har fått sova hela nätterna (kors i taket). Jag försöker uppdatera er snart igen.
 
 
// Janice
 
Asien, Bebis, Filippinerna, Nicolai, Resor,