Igår åkte vi till Marquee mall tillsammans med mormor och jäklar vad vi hade fullt upp. Nu när Nicolai har börjat gå själv så vill han ju självklart gå hela tiden. När vi var inne i butikerna så gick han runt själv och klappade händerna till musiken som spelades. Han charmade alla i sin väg och själv kan man inte låta bli att skratta så söt han är. Förutom det så pekade han på alla restauranger och sa nam nam, hur kan han veta att man äter inne på alla ställen vi gick förbi? Lilla matvrak! Vi skrattade så mycket åt vår lilla tjockis. Det blir bara roligare och roligare ju äldre han blir men jag kan inte hjälpa att jag saknar spädbarnstiden, speciellt inte när vi hade en liten 8 månaders bebis som hälsade på hos oss i morse.
 
// Janice
Asien, Clark/Angeles, Filippinerna, Nicolai, Resor, Utveckling,
Nu har vi kommit hem från vår lilla resa till Pangasinan i norra Filippinerna. Vi hälsade på familjen och mamma passade på att köpa hem massa godsaker som hon ska ta med till Sverige. Jag var dum som inte tog några kort men jag har insett att jag behöver en vanlig "kamera" som får plats i min väska för jag orkar aldrig dra fram systemkameran. Vi var bara i Pangasinan över natten så vi hann inte göra så mycket men vi åkte faktiskt förbi stranden där Denis och Nico tog ett dopp. Just nu sover grabbarna så jag ska passa på att förbereda frukost till oss och sen ska vi bege oss till Marquee mall för att köpa lite saker som vi behöver ha med oss till Lubang på torsdag. Jag nämnde lite tidigare att vi håller på med ett projekt där borta, det är faktiskt en dröm vi håller på att förverkliga, något som jag och D började prata om redan för 4,5 år sen när vi gjorde vår första utomlands resa tillsammans. Jag kommer att avslöja allt lite längre fram för än så länge är det hemligt.
 
 
// Janice
Asien, Familj, Filippinerna, Lubang, Pangasinan, Resor,
Jag har varit jätte dålig på att uppdatera bloggen och mycket beror på att vi alltid har fullt upp med Nicolai. Det är påfrestande att resa med ett litet barn även om vi alltid försöker att ha samma rutiner som hemma i Sverige. Jag tycker dock att det är bra att vi har tagit tillvara på den här möjligheten att vara borta under en längre period. Det har stärkt oss som familj otroligt mycket eftersom man alltid stöter på oförutsägbara händelser samt att det sätter en på prov hela tiden. Den senaste månaden har det hänt otroligt mycket i Nicolai utveckling, han tog bland annat sina första medvetna steg den 12 februari och han har blivit så duktig med att kommunicera med vad han vill genom att prata och peka. Han är dessutom ett riktigt matvrak och äter mest hela tiden, så fort han ser mat så säger han nam nam mamma och jag tror att han väger uppemot 13 kg nu. Jag ska verkligen försöka bli bättre på att uppdatera bloggen men ibland så hinner (eller så är jag för trött) jag helt enkelt inte.
 
 
// Janice
Asien, Familj, Filippinerna, Nicolai, Resor,