Snart är september slut och det har fortfarande inte blivit någon riktigt höst ännu, personligen så älskar jag hösten och alla dess färger men det är faktiskt riktigt skönt att det är varmt ännu. Vi satt och åt lunch på uteplatsen i helgen när solen sken och det var riktigt skönt att känna värmen i ansiktet. Snart blir även Nicolai 10 månader och det har hunnit hända otroligt mycket under denna månad. Han har börjat gå på potta och gör sällan nr 2 i blöjan längre, han har två tänder till på gång så han dreglar otroligt mycket just nu, han har börjat springa runt i gåstolen som en galning, han älskar att ta av sig strumporna och försöker frenetiskt att sätta tillbaka dom, han älskar att stödja huvudet med armen (som på bilderna) och så fort han hör musik så gungar han med huvudet, klappar händerna eller hoppar upp och ner.
 
 
 
Jag blev chockad första gången jag såg honom ligga såhär, men han älskar att ligga på det här sättet och titta på tecknat på morgonen. Jag brukar sätta på barnkanalen en liten stund under tiden som jag gör i ordning frukost till oss båda och då sitter han snällt i sin lekhörna och vänta på att frukosten ska bli klar.
 
 
// Janice
Bebis, Frukost, Mamma, Nicolai,
Jag känner mig mycket bättre i axeln och armen men jag vill inte ta ut någonting i förskott för det är fortfarande problematiskt att lyfta och bära. Idag är jag dessutom själv delar av dagen så jag måste ta det ganska lungt. Just nu så har jag och Nicolai avslutat frukosten och Nico leker i sin hörna medans mamma får lite "egentid". Denna vecka väntar läkarbesök, kiropraktorbesök med tillhörande sjukgymnastik, köpa bröllopsklänning (har hittat min klänning men den ska göras om och sys upp) och sen har jag fått i uppdrag att hjälpa H med ett än så länge hemligt projekt.
 
 
 
Vi behöver dessutom boka tid för en vaccination till Nicolai inför kommande resa om mindre än 2 månader. Jag längtar verkligen efter att få komma bort ett tag, gifta oss och sen ha en välbehövlig semester. Detta år har varit fantastiskt på så många sätt men framförallt på grund av Nicolai och man kan beskriva det som att livet vändes upp och ner över en natt.
 
 
// Janice
Bebis, Familj, Frukost, Mamma, Nicolai,
Vi har försökt att göra oss av med alla skålar, köksredskap och matlådor som är gjorda av plast. Det har tagit sin lilla tid eftersom allt som tillverkas är av plast numera. Det är ingen hemlighet att plast är farligt och läcker ut farliga gifter, det finns dock vissa typer av plast material som är "bättre" att använda och godkända enligt gällande lagstiftning. För några år sedan förbjöds bland annat all import av produkter som innehöll bisfenol A (BPA) och ftalater som är hormonstörande och anses vara cancerframkallande.
 
Därför blev jag så glad när jag hittade en barnmatsform i silikon som jag har använt när jag har lagat och fryst in mat till Nicolai. Formen är anpassad till både ugn, frys och diskmaskin och de frysta portionsbitarna är anpassade till vanliga barnmatsburkar av glas. De finns både i smakportions formar och i vanliga portionsformar och nu när Nicolai är större så använder jag smakportions formarna till att t.ex. frysa in frukt puréer. Ni hittar formarna här.
 
 
// Janice
Barnmat, Bebis, Nicolai, Tips,