Det var en otroligt vacker soluppgång imorse. Det gjorde hela min dag..


// Janne
Jag har skrivit en del om ekologisk och närodlad mat här i bloggen och tycker att det är viktigt att vi värnar om miljön. Det finns väldigt små saker man kan göra i sin vardag för att förbättra utgångspunkten av vad som håller på att hända. Om ni inte redan fått en tankeställare, så kan ni ju fundera på vad det egentligen är som händer med vårt väder?
  • Växter och djur trivs bättre vid ekologiska jordbruk. Och fler växt- och djurarter behövs för att jordklotet ska klara kommande klimatförändringar.
  • Det går åt 6 kilo foder för att få fram 1 kilo kyckling.
  • Väljer du ekologiska produkter slipper du riskera rester av bekämpningsmedel i din mat och i naturen.
  • Om vi åt 35 kilo mindre kött per person och år skulle minskningen av utsläpp motsvara långt mer än en miljon svenskars bilresande per år.

Vi försöker att äta både ekologiskt (i den mån det går), närodlad och i säsong. De flesta som jag pratat med påstår att det skulle vara mycket dyrare att äta enligt den här modellen men det är de inte. Frukt och grönt trivs bäst olika tider på året. De som får mogna på egen hand kräver mindre energi, smakar mer och innehåller mer näring. Dessutom brukar de finnas till bra pris i butik. För den sakens skull så köpte jag kål för 2 kr/kg och gjorde kålpudding till middag idag.
// Janne
Jag är egentligen inte så kräsen över klänning valet (säger jag nu) men skorna är ännu viktigare enligt mig. Eftersom att man bara gifter sig en gång och ska lägga ner hysteriskt mycket pengar på bröllopet så kan man lika gärna slå på stort när det gäller skorna också...Skorna kommer väl kosta lika mycket som klänningen. De här skorna har jag spanat in alldeles för länge men den som väntar på någonting gott väntar aldrig för länge! (Hoppas bara skorna passar mina smala fötter, brukar alltid glida igenom öppningen och det är så sjukt fult)// Janne