Just nu sitter jag och Nico framför tv:n och kollar på barnkanalen. D fick sovmorgon så jag och Nico fixade frukost ihop och har haft morgonen för oss själva. Idag gjorde jag i ordning en gröt på dinkelflingor tillsammans med mullbär, äpple, hemmagjord äppelsylt samt kanel. Riktigt smarrigt tyckte jag tills illamåendet satte igång och jag var tvungen att besöka toaletten, eller snarare diskhon för att toan var upptagen.
 
Det är riktigt märkligt att jag blivit illamående under andra hälften av graviditeten då man oftast ska vara/är pigg och alert. Under de 12 första veckorna mådde jag förvisso illa ibland men jag spydde aldrig. Nu känner jag mig trött så jag tänkte passa på att vila när Nicolai lägger sig för att sova i några timmar. Sen kommer mina föräldrar hit för att sitta barnvakt i några timmar medans jag och mannen min får lite egen tid. Vi tänkte faktiskt besöka MOS och strosa runt i lugn och ro (trots att det kanske är fullt med människor i gallerian).
 
Vad har ni för planer denna söndag?
 
 
// Janice
Egentid, Frukost, Nicolai, gravid,
 
Nu har jag kommit halvvägs genom graviditeten och det har hänt en hel del sedan sist. Jag har av någon konstig anledning börjat spy ibland, oftast har det varit i samband med kraftiga förkylningar då jag har varit så täppt att jag inte fått någon luft. Jätte obehaglig känsla! Mitt immunförsvar ligger på botten och jag är mycket tröttare än vanligt.
 
Nicolai har varit sjuk var och varannan vecka så jag har tyvärr också drabbats av två kraftiga förkylningar och det känns som om en till är på väg. Jag har vabbat i några dagar och har känt av halsen sedan i torsdags men jag försöker att förebygga genom att dricka massor av te med honung, tugga på ingefära och äta nyttigt. Vi får väl se hur det går?
 
Jag är rätt trött men tänkte dricka upp mitt te först och sen smörja in magen med mandel olja. Det gjorde jag även under min förra graviditet för att förhindra bristningar. Vi får se om det fungerar lika effektivt denna gång.
 
Ha en fortsatt fin kväll!
 
// Janice
Hälsa, Mamma, Vardag, gravid,
Jag har valt att hålla detta hemligt ett tag nu men kände att det var dags att släppa "nyheten" nu när vi fått reda på att vi väntar en liten tös i början av april. Min mag känsla har varit rätt ang kön båda gångerna som jag varit (är) gravid. Största skillnaden mellan graviditeterna?

Egentligen inte så stor förutom att jag är jätte sugen på salt mat denna gång. De 12 första veckorna var jag trött båda gångerna och enbart sugen på skräpmat som hamburgare, pizza och kebab. Nu är jag "människa" igen med en något mindre kissblåsa. 

Nu är jag inte så långt gången ännu (vecka 19) men det återstår att se om jag mår lika bra under denna graviditet också. Mådde oförskämt bra när jag väntade Nico så jag hoppas att det ska hålla i sig även denna gång.

Ha en fortsatt trevlig helg..


// Janice