Jag vill bara önska vår familj och vänner (och ni som följer oss) ett gott nytt år. Nu är snart klockan 02, jag och Denis dricker te och äter några bitar Marabou choklad. Grannarna sjunger karaoke och man hör fortfarande ganska mycket raketer och smällare. Vi har ätit god mat, spelat biljard och kollat på fyrverkerier (det var lika hemskt som jag beskrev i förra inlägget) men jag är lika lycklig för det.
 
 
Det lär inte bli många timmar sömn i natt men det viktigaste är att Nicolai sover gott (han har på sig hörselskydd). Hoppas att ni där hemma får en riktigt underbar kväll. Gott Nytt År allihopa!
 
 
// Janice
Asien, Clark/Angeles, Fest, Filippinerna, Party, Resor,
Idag är det Nyår och det är en av de jobbigaste perioderna här i Filippinerna (om man inte befinner sig på t.ex. Boracay eller annan turistö). De har smält smällare och raketer på dygnets alla timmar hela veckan. Det är egentligen förbjudet men det verkar ingen bry sig om. Många har berättat skräck historier om illegalt producerade smällare, att de kommer spränga raketer ända in på småtimmarna och att många blir av med både fingrar och händer under nyår. Sen har väl själva nyår även fått en annan betydelse sedan man blev förälder så det blir inte så mycket fest utan mer god middag i trevligt sällskap.
 
Matvägrande Nicolai. Vi får lura i honom mat nu för tiden och Biet Maja är en favorit.
 
Just nu överväger jag om man ska gå och vila eftersom vi troligtvis inte kommer att kunna sova ordentligt i natt. Jag missade att berätta hur julen var för oss, då sjöng våra grannar karaoke på högsta volym (högtalarna riktade mot vårt hus) utomhus ända till 06 på morgonen och då fick vi inte sova särskilt många timmar. Det är tur att Nicolai vant sig att sova med massa ljud men han vaknade ändå upp flera gånger den natten. Det lär ju bli likadant i natt om inte värre. Ett tips!! Ta med öronproppar om ni är lätt väckta.
 
 
// Janice
Asien, Clark/Angeles, Fest, Filippinerna, Party, Resor, Tips,
Idag har vi varit bort hela dagen (vi vaknade först kl:11.00) och kom hem för någon timme sen. Vi åkte till min moster och morbror för att äta lunch och sen hade jag sista provningen av min bröllopsklänning. Jag har gått upp lite i vikt sedan jag kom hit (måste vara all god mat och att Nicolai slutat amma) så de var tvungna att göra klänningen lite större över höfterna men nu sitter den som den ska. Nu på kvällen har vi spelat lite biljard och käkat färsk buko - eller kokos som det heter där hemma.
 
Min moster skickade med några kokosnötter från deras egna träd som växer på bakgården. Den skiljer sig ganska mycket från de bruna håriga vi har där hemma. Det är bland annat bra att dricka färsk kokosjuice om man har urinvägsinfektion (som tranbärsjuicen där hemma) och "kokosköttet" är mjukt och jätte gott att äta när man tömt all vätska.
 
 
// Janice
Asien, Clark/Angeles, Filippinerna, Hälsa, Nyttigt, Resor, mat,