Vi avslutar en mysig fredag med att laga mat tillsammans. Det har alltid varit våran grej att laga god mat, dricka vin och prata om allt mellan himmel och jord men sedan vi blev en liten familj så har vi helt enkelt inte hunnit göra det tillsammans. Så kvällen uppskattades extra mycket. Tidigare idag var vi förbi min gamla arbetsplats för att överraska en av mina närmsta vänner som kom hem från Chile igår och sen åkte vi till Solna C där vi träffa ännu en nära vän till mig innan vi åkte hem för att förbereda med maten.
 
Det blev vitlöksstekta pilgrimsmusslor, en ruccola och mozzarella sallad, avocado med egengjord skagenröra tillsammans med färska räkor. Det är vad jag kallar lyx! Nu ska vi mysa ner oss i soffan, hoppas ni får en fortsatt trevlig fredags kväll.
 
 
// Janice
 
Familj, mat, middag,
Jag lovade er ett recept på morotsbiffar tidigare i veckan och idag gjorde jag min egen verion av biffarna. Jag kan lova att de är riktigt goda. Man kan såklart byta ut morötterna mot t.ex. zucchini eller varför inte använda olika sorters grönsaker?! och man behöver inte använda mozzarella som jag gjorde.
 
 
 
 
Så här gör ni biffarna:
 
Ta fram en skål och häll i ½ dl ströbröd, kläck i 2 st ägg och blanda väl. Låt stå en stund och under tiden så skalar och river man 3 stora morötter samt 1 paket mozzarella ost (man kan skippa mozzarellan). Blanda ner morötterna och mozzarellan i ströbrödsblandningen och krydda med peppar, örtsalt och italiensk salladskrydda. Pudra över c:a 2 msk mjöl och blanda väl. Forma sedan till biffar och stek på medelvärme tills biffarna fått fin färg. Servera med en couscous sallad och vinägrett dressing.
 
 
// Janice
mat, middag, recept,
Vi har inte gjort många knop idag, egentligen bara tagit det lungt och tittat på serier och jag har även fått läsa lite. I början hittade jag aldrig tiden till att läsa men nu när Nico kommit in i egna sov rutiner så har jag och D lite egen tid på kvällen.
 
Jag behöver förresten hitta lite ny litteratur för nu har jag börjat läsa om överenskommelser av Simona Ahrnstedt. En riktigt bra bok!
 
 
// Janice
Bebis, Böcker, Nicolai,