Sedan jag träffade D så har jag blivit en riktig "frukost-människa". Förut tyckte jag att man lika gärna kunde hoppa över frukosten för att få sova 15-30 min extra, men min mage kurrar så fort det har gått för lång tid sen jag först vakna. Jag älskar att äta fil och musli på morgonen så imorse passade jag på att göra min egna musli.
 
 
 
 
 
De flesta ingredienserna jag valde är ekologiska och naturliga, på det här sättet så vet du även att du slipper konserveringsmedel, färgämnen och processade livsmedel. Jag har inte tillsatt något eget socker utan valde att karamelisera mina favorit nötter med honung för att få lite sötma, de är även goda att äta som "godis" om man är sötsugen och vill äta något nyttigare. Hur enkelt, gott och nyttigt som helst.
 
 
// Janice
 
 
 
Jag har haft en jätte fin dag tillsammans med Kathy, en av få vänner som jag har kontakt med från gymnasiet. Vi har inte setts på ett tag så vi passade på att ses inne i stan för en lunch och sedan tog vi en promenerad runt om i vackra Sthlm. Under de senaste veckorna har tiden bara flygit iväg och idag var inget undantag, vi hade mycket att ta igen så jag antar att det är anledningen. När jag kom hem några timmar senare så deckade jag i soffan och nu har jag gjort en färsk pressad juice för att bli lite piggare.
 
 
Äpplen, ingefära, tomat (egna tomater), selleri, babyspenat, gurka, morötter och paprika.
 
Det är så himla gott och nyttigt! Vi har fyllt upp våra förråd med massor av frukt och grönsaker för att kunna göra juice varje dag. Det är mycket bättre än att köpa juice med massa konserveringsmedel i från butikerna.
 
 
// Janice
I några år har en hälso- och träningstrend vuxit fram. Det är framförallt det ytliga och det människor ser som är viktigt, alltså våra kroppar. Aldrig förr har man sett så mycket tränings- och fitness inlägg och bilder på olika bloggar och sociala medier. Men jag tycker att många glömmer en viktig sak och det handlar om maten och vad det är vi egentligen stoppar i oss. Jag förstår mig inte på människor som tränar varje dag för att se bra ut och sen stoppar i sig massor av skit, och då pratar jag inte om onyttigheter som t.ex. godis. Det många verkar glömma bort är att kost och träning går hand i hand och en snygg kropp får man på köpet. Sen spelar det ingen roll hur mycket du än tränar för börjar du inte med ditt inre och din självkänsla så kommer du aldrig att bli nöjd med hur du ser ut.
 
 
 
 
Vi handlar oftast ekologiskt och försöker att äta väldigt hälsosamt och när du väl lever med den livsstilen så kommer träningen på köpet. Du blir mer medveten om din kropp oavsett om det handlar om ditt inre eller yttre. För några år sen betydde det yttre allting (trodde jag) och med en trasig självkänsla så var det lätt att hamna i en ond spiral. Jag var ofta deprimerad och nedstämd men visst inte vad det egentligen berodde på. Nu i efterhand så förstår jag att jag levde ett väldigt destruktivt liv men när jag träffade D så började jag sakta men säkert "heala" mig själv och jag kan ärligt säga att jag aldrig har mått så bra i hela mitt liv. Med självkänslan så kom även självinsikten och då är det lätt att "sålla" bort sådant som egentligen inte betyder någonting.
 
Ta hand om er därute.
 
// Janice