Ett mål för detta år och alla år framåt är att vi i familjen ska äta mer nyttigt och hälsosamt. När jag och D levde ensamma så åt vi väldigt bra mat och var sällan sjuka men när barnen kom så har tiden helt enkelt inte räckt till som vi har velat. 

Det har alltid varit svårt att få barnen att testa nya grönsaker, frukt och bär så vi har försökt att bemöta det på ett annat sätt. Denna söndag dukade jag upp olika frysta bär, torkad frukt och frön/nötter till oss vuxna och sen ficka barnen själva "dekorera" sin gröt (mixad havregryns gröt) med vad de själva ville. Valentina som ratade blåbär tidigare åt både det och röda vinbär till sin gröt (poäng till oss), och jag måste säga att det blev ett riktigt lyckat koncept. Bären som blev över till frukost gjorde jag sedan en smoothie på till mellis (win win) för oss alla. 

Man kan ju variera gröten med naturell yogurt och toppingen kan ju bestå av i princip vad som helst. Det är bara fantasin som sätter gränserna. Vad brukar ni servera er gröt eller yogurt med?


// Janice


Kommentera

Publiceras ej