Äntligen har vi fått tillbaka elen och vattnet, vi har nämligen varit utan i snart 3 dagar nu. Regnet har avtagit i styrka och det fallar inte ner lika mycket. För 3 dagar sedan var det som värst, regnet bara öste ner och det var inte förrens när D skulle ta sig till träningen som vi insåg allvaret. Det har ju regnat i över 2 veckor, så vi trodde det var ännu en likadan dag. Men när han kom tillbaka lika snabbt som han åkt så förstog vi att det inte stog rätt till. Vi bor en bit upp i bergen och strax brevid oss finns en bäck som varit uttorkad sen vi kom hit. Tydligen hade den svämmat över och bron som tar oss över och ner till Tesco och Chaweng beach var översvämmad. Tydligen hade Thailänska familjer kämpat med att hålla vattnet borta från deras hem, ägaren Johan kom in en stund och pratade med oss och berättade att hans stora bil knappt kommit över bron. Jag och D gick ut och tänkte ta lite kort, men jag blev så himla rädd när jag såg att vattnet nådde upp till mina vader i en nedförsbacke uppe i bergen. Tänk då alla människor som bor nere på stranden? Vi fick höra att vattnet var meterhögt nere vid huvudvägen och ännu högre i Bophut som ligger en bit ifrån oss. Vi kunde bara sitta och vänta. Vi hade våra datorer som gav oss ljus samt 2 ficklampor (Jojo de kom till användning trots allt). Morgonen efter åkte vi ner till affären tidigt på morgonen och köpte med oss vatten, ljus och mat som klara sig utan kylskåp. Sen har vi bara suttit och väntat. Som tur är så har vi ju haft varandra, eftersom Natza är här tillsammans med oss. Vi har myst i skenet av bara ljus och spelat kort samt druckigt rom och cola. Det är de bästa vi kunnat gjort under de här dagarna.

Som tur är så har vi en pool här utanför så vi har använt det vattnet till att duscha/tvätta av oss, diska samt för spolning av toaletten. Vi har dessutom en alldeles egen mc gyver här hemma, D har nämligen gjort ett hemmabygge av några metallbitar och värmeljus så vi kunnat dricka varm kaffe och te. Det har nämligen blivit jätte kallt med c:a 4-6 grader kallare på bara några dagar. Vi vet inte när vi kan ta oss härifrån, de har nämligen stängt av all båt och flygtrafik tills vidare, vädret ska fortsätta såhär ända in i April. Har varit i kontakt med Ud och de säger att den Thailändska flottan ska försöka hämta strandsatta turister på först Koh Tao, Koh Phangang och sen Koh Samui, dock finns det ingen information om detta någonstans och vi vet inte vart vi ska ringa för att bekräfta detta. Vi vill bara till fastlandet så fort som möjligt!!! Förutom vårt visum som går ut om c:a 1,5 v så vill vi inte fastna här på ön när det är dags att resa till Hong Kong och ta vårt flyg hem..

Som sagt så har nu elen återvänt men det ryktas om att Chaweng beach är utan och att bland annat en svensk restaurang står under 1,6 m vatten. Mars är vanligtvis den torraste månaden men det har på bara 1 dag regnat dubbelt så mycket att det slagit rekord på nederbörden under deras vanliga regnperiod.  

Jag är inte förvånad om detta har med mänsklighetens påverkan av växthuseffekten att göra?! Det får en iallafall att tänka på hur vi behandlar vår värld.


// Janne

2 kommentarer

carro

30 Mar 2011 08:44

Vad skönt att höra av er. Bra att ni mår bra trots allt. Vi ses snart.

Johana Manosalva

30 Mar 2011 22:59

Vad ska man säga! Helt galet, det finns inget naturligt med allt som händer i världen idag! Ta hand om varandra och det känns skönt för mig att du och Denis har varandra och att Bax har er.

Puss

Kommentera

Publiceras ej